Kutya kell

SWORD 2010.02.09. 09:07

Akkor kezdjünk is bele. Sokakban felmerül (és sajnos sokakban nem) a kérdések halmaza: milyen kutyát válasszak, milyen kutyát tudok eltartani megfelelően, milyen kutyával tudok megfelelő időt foglalkozni, stb. Az emberek többsége a következővel magyarázza, hogy miért szeretne kutyát: mert tetszik, aranyos, "olyan édes", jól nézki, stb.

Ha valaki kutyatartásra adja a fejét tudnia kell, hogy nincs egyszerű dolga, hiszen a kutyát nem csak nézni kell és dicsekedni vele. Komoly felelősséggel jár: etetni, ápolni (szőrzet, állatorvos, stb.), foglalkozni kell vele, hiszen ő is ugyanolyan élőlény, mint bármely állat ill. mint az emberek. Ő is igényli a törődést, a szeretetet.

Mindezeket figyelembe véve fontos és felelőségteljes döntés a kutya tartása. Vagy legalábbis az lenne, csak sajnos sok ember ezzel nincs tisztában és ennek szegény kutyák isszák meg a levét. Vagy elpusztulnak, vagy kóborolnak, vagy menhelyen végzik. Néhány szerencsés újra gazdira talál és megfelelő körülmények között fejezi be földi pályafutását.

De hagyjuk a szomorkodást, koncentráljunk az itt és mostra.

Tehát, ha elhatároztuk, hogy vállaljuk a felelőséget, jöhet a fajta kiválasztása.

Címkék: ápolás menhely fajta kutya kell

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyad.blog.hu/api/trackback/id/tr631741343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása